Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Turizme Kazandırılacak

Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Turistlere Sunulacak

Antalya’nın tescilli lezzetleri, hem çiftçilere destek olması hem de turizmde çeşitlilik sağlamak amacıyla otellerin restoranlarında sunulacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye destek veren otellerle protokoller imzalanırken, katılımın geniş çaplı olması bekleniyor.

Turizm kenti Antalya, her yıl milyonlarca tatilciye ev sahipliği yapmaktadır ve 650 bin yatak kapasitesine sahiptir. Tatilciler genellikle 5 yıldızlı turizm tesislerinde konaklamaktadır ve her şey dahil konsepti ile otel içinde tatillerini geçirmektedir. Ancak bazı oteller, tesis içinde sundukları hizmetlerle dikkat çekmeyi başarmışlardır.

Turistlerin otelden çıkmadan tatillerini geçirmesi yıllardır eleştirilse de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu durumu fırsata çevirerek turistlere kentle ilgili lezzetleri tanıtmak amacıyla bir proje geliştirmiştir.

Proje kapsamında koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak’ın öncülüğünde Antalya’nın tescilli ürünlerinin turizm sektöründe tanıtımı ve çiftçilere destek olunması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Rixos Downtown Genel Müdürü Efgan Duran’ın da desteğiyle otelde geniş kapsamlı toplantılar düzenlenmiş ve yol haritası çizilmiştir. Otelin restoranında Antalya’ya özgü tescilli ürünler için ayrı bir stant kurularak, turistlere bu lezzetler sunulacaktır.

Diğer Otellerle de Görüşmeler Devam Edecek

Projenin çiftçilere destek olması amacıyla diğer otellerle de görüşmelerin sürdüğünü belirten İbrahim Irmak, birçok alt proje ve etkinliğin gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Tarımın sürdürülebilirliğini hedefleyen projede, işbirliği ile güzel sonuçlar elde edileceğini vurgulayan Irmak, işbirliği yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara kapılarının açık olduğunu belirtmiştir.

Genel Müdür Efgan Duran da projenin tarım sektörüne katkı sağlarken ürünlerin tanıtımına da destek olmayı amaçladığını belirtmiştir. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımıyla başlayacak olan projede, özellikle ‘Beydağları kahvaltısı’ gibi yerel lezzetlerin turistlere tanıtılacağı belirtilmiştir.

Proje kapsamında Antalya’nın tescilli ürünleri arasında Antalya piyazı, Antalya kabak tatlısı, Antalya serpme böreği, Antalya turunç kabuğu reçeli, Antalya bergamot kabuğu reçeli, Alanya avokadosu, Korkuteli karyağdı armudu, Manavgat susamı, tavşan yüreği zeytini ve Alanya muzu gibi ürünler yer alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir